Home Studio
Mijn  eerste idee om te fotograferen vond ik zelf echt super lame en lelijk maar het was wel een goed beginnetje om te kijken wat ik kan met mijn gemaakte studio.
Ik richtte me vooral op objecten die een duidelijke structuur hebben om te proberen tactiliteit meer aan te kunnen geven met behulp van het licht.
Ik heb bij deze foto alleen een bureau lampje gebruikt. Eerst can de zijkant wat een interessant beeld gaf maar een lelijke schaduw. Vervolgens heb ik het licht achter het blok ijs gezet en gericht naar de camera. Hierdoor kwam de structuur van het ijs veel meer naar voren en leek het op te lichten. Wat ik vooral ook mooi vind is dat de witte tafel en het witte doek bijna compleet weg vallen door de kracht van het licht.
Ik wilde graag testen hoe licht werkt als het door glas heen schijnt maar ik kon niet veel glazen objecten meer vinden in mijn huis dus heb ik verschillende bakjes met water ingevroren.
Deze foto zijn ook gemaakt met de bureau lamp en een soft box. Eerst alleen de bureau lamp van boven als een soort spot. Daarna achter het object richting de camera maar alleen naar de onderkant van het ijs, en vervolgens op het hele ijs blok gericht.
Bij deze foto's had ik eerst alleen de flitser gebruikt en best dichtbij gezet met een paraplu ervoor. Dit maakte het super fel. Ik heb de flitser iets verder weg gezet en het led licht rechts van mij gezet zodat dat de kleur van de schaduw over zou nemen. De donkere foto's zijn alleen het kleur led licht zonder flitser.
Wederom met flitser en met een kleuren led licht om de schaduwen een kleur te geven. De donkere foto's zijn met alleen led licht zonder flits.
Back to Top