Carlijne de Wit
Carlijne de Wit (1997, Alphen aan den Rijn) is a dutch photographer. Currently graduating in Photography at the HKU University of the Arts Utrecht.
Er zijn dingen die je elke dag tegenkomt en waar je eigenlijk niet exact je mening over kan vormen. Sommige onderwerpen hebben zo’n keerzijde waaraan je niet helemaal duidelijk is wat er nou goed of slecht aan is. Dit soort thema’s zijn mijn lieveling-thema’s om aan te werken. Onderwerpen die interessanter worden naarmate er meer over wordt nagedacht.
Het liefst misvorm ik mijn werk totdat ze niet meer herkend wordt. Dit doe ik om een ambiguïteit te creëren waar een mening of opzicht niet meer op vaste benen kan staan.
Mijn thema’s zijn meestal verhalen die een beetje duister en onheilspellend zijn. Door mijn blik op een dergelijk verhaal toe te voegen, geef ik een alternatieve kijk op de wereld. Een andere wereld dat in eerste instantie wordt voorgeschoteld. Deze alternatieve blik op het verhaal versterk ik door mijn presentatie het totale werk te laten versterken.