Blok 2 presentatie:
link
Bij mijn onderzoek heb ik vooral gefocust op de beelden die ik al had en hoe die ondersteund zouden kunnen worden door onderzoek. Daarom heb ik eerst gezocht op water wat gevonden is op verschillende exo-planeten. Daarmee heb ik veel nieuwe planeten ontdekt die misschien wel meer basis voor mijn project zouden kunnen vormen. Ook probeer ik een artikel te vinden wat zou kunnen aansluiten bij mijn archief beelden die vooral gaan over ufo sightings. Wat ik daaraan erg interessant vond is dat de laatste officiële ufo sighting in 2015 was maar dat er ook artikelen zijn over dat er in 2019 een record aantal ufo sightings waren, of nog recentelijke dat door corona mensen meer ufo's zien. Vooral omdat de lucht nu schoner is. Ik zou verder onderzoek nog willen richten op aliens die mensen denken gezien te hebben of hoe mensen denken dat aliens er uit zien. Aangezien een deel van mijn project ook gefocust is op een verandering in de menselijke vorm. Ook vraag ik me af waarom mensen aliens altijd tekenen of zien als iets wat eigenlijk heel erg op een mens lijkt maar dan met een ander hoofd. Het plot van arrival de film vind ik daardoor heel interessant. Daarin zijn de "Aliens" meer een soort zwarte matter en niet echt een vaste vorm. Ook beleven zij niet een lineaire afstelling van tijd. Ook wil ik nog onderzoek doen naar het onderzoek dat mensen verrichten om buitenaards leven te vinden. En waarom ze denken dat dat er wel of niet menselijk uit ziet.
Als aanpassingen heb ik veel tekst weg gehaald en voor het meeste deel alleen de koppen gebruikt. Ik denk inderdaad dat bij veel stukken de hoeveelheid tekst overbodig werd. 
Verder heb ik alles in hetzelfde lettertype gemaakt en iets groter.
De formaat van het boekje wil ik op 210 x 250mm zodat het net iets minder lang is dan een A-formaat. Ik heb het geprint om te kijken of de letters goed te lezen waren. 
Als ik de mogelijkheid om een goede fysieke publicatie te maken dan zou ik de buitenkant maken van plexiglas en papier uitzoeken met een textuur zodat de feel van het boekje ook anders is dan mensen gewend zijn. 
Back to Top