De vijf meest inspirerende beeldarchief-subgroepen met bijbehorende labels
Interessantste bevindingen; vredig, niet-realistisch, vorm, textuur, mysterie, beweging, weerlegging van digitaal.
Alle niet-fotografische handelingen gedocumenteerd
1. Weerlegging van digitaal
Een interessant label van een van mijn groepen was "weerlegging van digitaal" als handeling had ik mijn printer open neergezet in mijn kamer zodat hij dan een soort scan of foto van de ruimte kon maken. Al snel realiseerde ik me dat de ruimte waarschijnlijk te groot was dus ik was voor de printer gaan zitten om een foto van mijzelf te maken. Ook dit werkte niet heel goed. Maar het was wel een weerlegging van een digitaal format. Daarna heb ik de scan van mijn kamer en van mijzelf opnieuw ingescand op de manier dat het hoort, en weer opnieuw geprint.
Een foto van mijn kamer
Van links naar rechts
De eerste scan, de geprinte versie, de scan daarvan, de print daarvan
Eerste scan
Eerste scan
Print van eerste scan
Print van eerste scan
Scan van print
Scan van print
2e Print
2e Print
Een foto van mij
van links naar rechts
De eerste scan, de geprinte versie, de scan daarvan, de print daarvan
Eerste scan
Eerste scan
Eerste print
Eerste print
Scan van print
Scan van print
2e Print
2e Print
2. Dood
Het tweede woord wat ik via Kristel haar verzameling toepaste aan mijn woorden verzameling is het woord dood. Vooral omdat de foto's gefocust waren op bloemen en mensen in pak of verdrietige mensen. Ook dacht ik dat de mannen in pak een kist droegen maar dat bleek een lijst te zijn.
Als handeling had ik wit papier begraven in een kistje in mijn tuin voor een week. Ik had wit papier gekozen omdat ik daaraan makkelijk kon zien of het aangetast werd.
Ik heb het briefje in een mooi kistje begraven tussen de rozemarijn plant en de dode bramen plant.
3. Koud
Het laatste woord wat ik omgezet had in een handeling was het woord koud. In relatie tot mijn foto's was koud in drie vormen bedoeld. In temperatuur, in kleur (vooral blauw) en in gevoel. Daarom heb ik als handeling een paar ijsklontjes in een blauw bakje mee naar school genomen. Wat ik vooral mooi vond, omdat het de eerste les van de dag was waren de ijsklontjes aan het smelten gedurende de les. Aan het begin waren ze maar een klein beetje gesmolten maar tegen het einde van de bespreking was het alleen nog maar water.
De drie beste scenario’s, uitgeschreven
Mijn 5 woorden die ik random gepakt had waren;
Dark, mysterie, soft, not alone, absent
Scenario 1:
Time - Dark
Place - mysterie
Who - Soft
With whom - Not alone
Absent
an empty place full of mystery. How can an empty place carry a meaning like this? How can a person be soft if you don’t know the essence of who they are? How can you know you’re not alone? 
With an empty backpack and my ability to breathe I ran out of the tiny house. I knew someone followed me so I headed for a place of great unknown. Somehow all my life I had been heading for the mystery in the dark.
Scenario 2:
Who - not alone
place - dark
time - soft
action - mystery
absent
With the voices in my head, I’m never alone. In a soft midnight where everything would be dark, but since I’ve been sitting here for what feels feels like minutes, but really its hours. My eyes got used to the dark. The moonlight is enough to carry my glance across the forest. I could have gone home. I saw the moss grow, I saw the sun come up like my brother used to wake up in the morning. I saw the sun set like my mom set the table when my dad was home.
Scenario 3:
time - absent
When I was with you, time felt different, like there was more of it. We could spends hours on the grass, feeling the sunshine slowly burn my skin. Not a minute went by, and not a worry flew across my mind. Cause all will be fine. My burn will fade, our wounds will be healed, my mom would meet you and we would spend a lifetime sitting here, talking. And even if I cry all over your body, you say you don’t really mind cause you like your shirt soggy.
Drie naar de realiteit vertaalde scenario’s
Scenario 1 vertaald
Ik moest meteen denken aan een plek niet ver van mijn huis, een soort aangelegd parkje waar overdag vooral gesport en gewandeld wordt. Maar snachts zijn daar alle drugs deals. Deze gigantische tegenstelling vind ik altijd super mooi. Dat maakt het een hele mysterieuze plek.
Scenario 2 vertaald
Doordat het scenario gaat over het donker, de zon die opkomt en onder gaat en mijn familie doet het me denken aan mijn kamer. Alle lichten in mijn kamer zijn blauw en geven niet veel licht waardoor het in de avond bijna compleet donker is maar als je er aan gewend bent kan je alles zien. De zon is alleen heel vroeg in de ochtend te zien in mijn kamer en schijnt al hij onder gaat via het raam van de buren mijn kamer in.
Scenario 3 vertaald
Dit scenario deed me denken aan een plek ook niet ver van mijn huis. Er staat altijd super veel wind door de grote gebouwen. Het is heerlijk om daar te zijn als het heel warm is en om daar in het gras te liggen. Ook staat daar in de buurt een grote brood fabriek waardoor het altijd naar vers gebakken broodjes ruikt.
Foto van het woord-web
Foto’s van beide piramides
Reflectie
Wat zou ik op dit moment als mijn onderwerp beschouwen?
Vrijheid
Waar zou ik een scenario tegen kunnen komen?
Mijn connectie met de buitenwereld gaat nu  via social media, dus de meeste scenario's kom ik online tegen. Als ik dichter bij huis kijk is dat letterlijk mijn huis, aangezien ik daar nu in opgesloten zit.
Kan ik tot een nieuwe kern komen?
Zeker, in mijn woorden die ik gevonden heb wordt er veel gelinkt naar een gevoel van vrijheid of ontsnapping. Maar wat zorgt voor dat gevoel? Wat versterkt het of wat verlicht het? Is er wel echt pure vrijheid of zien wij de vrijheid in het kader wat ons aangeboden is?
Back to Top